ANKARA / YENİMAHALLE - Atatürk Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında ilerleyen, saygın, güvenilir, çağdaş, bir eğitim anlayışını benimseyen örnek ve öncü bir kurum olan okulumuz 1963 yılında açılmıştır.

Atatürk’ün “Türk Öğün Çalış Güven” sözünden ilham alan okulumuzda, eğitim ve öğretime açıldığı günlerde normal öğretim yapılmış,1972 yılında ortaokul olarak ikili öğretime devam edilmiştir.

Okulumuz 1963 yılından 1996 yılı aralık ayının 14 üne kadar GÜVEN İLKOKULU olarak hizmet vermiştir. Aralık 1996 da isminin gizli tutulmasını, okulun girişine Zübeyde Hanım’ın büstünün konulmasını ve okulun adının ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU olmasını isteyen bir hayırseverin katkılarıyla okulumuza ek bina yaptırılmış ve bu tarihten sonra okulumuz ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU adınıalmıştır.

Yayın: 17.12.2013 - Güncelleme: 01.09.2023 15:16 - Görüntülenme: 3315